ICS-2000 Octopus Internet Control Station

Na de installatie zie ik rode leds.
Als dit gebeurt, doorloop dan de volgende stappen:

1. Controleer of de netwerkkabel is verbonden met de modem/router en de control station.
2. Controleer of de stroomadapter is verbonden met het stopcontact en de control station.
3. Druk de netwerkkabel en de stroomkabel stevig in de control station en de modem/router.
4. Verbind de control station direct aan de modem.
5. Ontkoppel en verbind de stroom adapter opnieuw.
6. Controleer of je internet actief is.

Hoe kan ik de firmware updaten?
De firmware wordt automatisch geüpdatet zodra er een nieuwe versie beschikbaar is. De ICS-2000 checkt elke 24 uur voor een nieuwe firmware versie.

Waarvoor kan ik de USB poort gebruiken?
De USB poorten zullen worden gebruikt bij toekomstige uitbreidingen.

Tijdens het opstarten zijn de leds van de ICS-2000 gestopt met draaien en brand er nog 1 groene led.
Haal de stroom van de ICS-2000 en sluit deze opnieuw aan. Wacht tot de ICS-2000 weer is opgestart. Na het cirkelen moeten alle 4 leds weer groen branden. Mocht dit het probleem niet oplossen neem dan contact op met onze klantenservice.

Hoe zet ik de groene power leds uit?
De groene power leds kunnen in de app uitgezet worden. Ga naar Instellingen (Settings). Hier kan je de leds uitzetten.

Waarom knippert het ledlampje blauw?
Het blauwe ledlampje knippert om aan te geven dat de ICS-2000 met de server is verbonden.

Hoe kan ik mijn Octopus Control Station resetten?
Als je de ICS-2000 reset ben je al je instellingen kwijt en kan je je app niet meer gebruiken. Alleen in speciale gevallen in overleg met onze klantenservice kan je ICS-2000 gereset worden.

Vragen over verbinden van apparaten

Wat is het verschil tussen clonen en verbinden?
Bij “verbinden” dien je je ontvanger in de leer modus te brengen. De ICS stuurt dan een signaal dat door de ontvanger overgenomen wordt. Bij clonen luistert de ICS-2000 naar een signaal van bijvoorbeeld een afstandsbediening waarmee je een lamp schakelt. Je drukt op de correcte AAN knop van de afstandsbediening en de ICS-2000 “kopieert” dit signaal. Met deze functie kan je voortaan ook met de ICS-2000 je lamp bedienen.

Waarom lukt het niet om te clonen of om een zender te koppelen met de ICS-2000?
Alleen zenders met een automatisch code systeem worden ondersteund. De naam van het product moet beginnen met de A. Zoals AYCT-102. Als je de goede zender hebt kan je proberen de zender dichterbij de ICS-2000 te houden tijdens het clonen/koppelen.

Het clonen lukt, maar ik kan daarna het apparaat niet bedienen.
Controleer of je de goede AAN knop van de afstandsbediening of andere zender ingedrukt hebt. Het moet dezelfde knop zijn waarmee je voorheen het apparaat bediende.
Heb je dit al geprobeerd? Controleer dan of er geen andere zenders zijn – zoals bewegingssensors – die tijdens het clonen mogelijk aan het zenden zijn. Ons advies is om tijdens het clonen deze zenders kort uit te schakelen. Dit kan door bijvoorbeeld de batterij er even uit te halen.

Hoe kan ik mijn Plus-Line alarm systeem koppelen met de ICS-2000?
Met de app kan je je Plus-Line alarm systeem koppelen met de ICS-2000.

Apparaten en kamers aanmaken

Wat is het maximaal aantal apparaten en kamers?
Met de ICS-2000 kan je maximaal 15 kamers aanmaken en totaal 200 apparaten besturen.

Vragen over de app

Waarom kan ik niet inloggen met mijn ICS-1000 account?
Voor het gebruik van de ICS-2000 heb je een apart account nodig. Die krijg je door de installatie stappen te volgen in de handleiding van de ICS-2000. Als je de app wil gebruiken in combinatie van de Octopus control Station, klik dan eerst het plaatje aan van de ICS-1000.

Kan ik meerdere ICS-2000 registreren met hetzelfde e-mail adres?
Voor iedere ICS-2000 is een apart e-mail adres nodig om te registreren. Het is op dit moment nog niet mogelijk om 1 e-mail adres te gebruiken voor meerdere ICS-2000.

Kan ik 1 account gebruiken om in te loggen op meerdere smartphones/tablets?
Als je een ICS-2000 account hebt aangemaakt kun je met dit account inloggen op meerdere smartphones/tablets.

Kan ik meerdere malen registeren met een ICS-2000?
Als je de ICS-2000 geregistreerd hebt, is de ICS-2000 verbonden met dit account. Hierna kan de ICS-2000 niet opnieuw geregistreerd worden. In speciale gevallen kan je contact opnemen met onze klantenservice.

Waarom wordt mijn ICS-2000 niet gevonden tijdens het registreren?
Controleer of de ICS-2000 zich in hetzelfde netwerk bevindt als de smartphone/tablet. Probeer nogmaals de ICS-2000 te registreren. Mocht dit niet lukken, kies dan voor “handmatig” verbinden zoals beschreven in de handleiding.

Kan ik mijn gekoppelde ontvangers van de ICS-1000 overzetten naar de ICS-2000?
Jazeker. Open de app met de ICS-1000 op een andere smartphone/tablet dan waar je de ICS-2000 app geopend hebt. Volg stap 14 in de bijgeleverde handleiding van de ICS-2000. Als het dialoog verschijnt om het signaal van een zender te klonen, geef dan het “AAN” signaal in je ICS-1000 App van de ontvanger die je wil overzetten naar de ICS-2000. Herhaal deze stappen voor andere ontvangers die je ook over wil zetten.

Ik krijg een foutmelding bij het toevoegen van een kamer/apparaat/timer of regel.
1. Controleer of de netwerkkabel is verbonden met de modem/router en de control station.
2. Controleer of de stroomadapter is verbonden met het stopcontact en de control station.
3. Druk de netwerkkabel en de stroomkabel stevig in de control station en de modem/router.
4. Verbind de control station direct aan de modem.
5. Ontkoppel en de verbind de stroom adapter opnieuw.
6. Controleer of je internet actief is.

Kan ik de instellingen van mijn ICS-1000 overzetten naar de ICS-2000?
Het is helaas niet mogelijk de instellingen van de ICS-1000 over te zetten naar de ICS-2000 omdat dit los van elkaar werkende systemen zijn.

Ik ben mijn inlogcode vergeten, wat nu?
Onze klantenservice helpt je graag verder. We ontvangen graag het serienummer wat aan de onderzijde van de ICS-2000 staat en het e-mailadres dat je gebruikt voor je account. Deze hebben we nodig om te controleren of je eigenaar bent van dit account.

433 systeem

Hoe groot is de reikwijdte van het signaal?
Het radiosignaal gaat dwars door muren, ramen en deuren heen. In open lucht is de reikwijdte maximaal 70 meter. Binnenshuis wordt de reikwijdte sterk bepaald door plaatselijke omstandigheden, zoals beton, HR glas en metalen. De gemiddelde reikwijdte binnenshuis bedraagt ongeveer 30 meter.

Waarom reageert de ontvanger niet, of niet goed, op de zender?
Mogelijk zijn de ontvangers te dicht op elkaar geplaatst. We adviseren om ontvangers minimaal 50cm uit elkaar te plaatsen om interferentie te voorkomen.

Is de temperatuur van invloed op de werking van Calex Smart Home producten?
Bij een omgevingstemperatuur van -10 wordt de maximale afstand met 30% verminderd.
Bij een omgevingstemperatuur van -20 wordt de maximale afstand met 60% verminderd.